WILDE WEIDE KAAS

Wilde Weide kaas is een bijzonder streekproduct uit het Groene Hart. Weide Kaas staat voor:

  • Gegarandeerde herkomst uit het Groene Hart
  • Biologische productie
  • Ambachtelijk, dus rauwmelks (geen verhitting van de melk boven de 40 °C)
  • Uitmuntende smaak
  • Aandacht voor natuur en landschap bij de productie

Historie

Wilde Weide Kaas is als merk ontstaan in de jaren ’90 als de biologische variant van de “Veenweidekaas”. Tot oktober 2011 produceerden wij op onze boerderij “Veenweidekaas”, aangezien we toen nog niet biologisch gecertificeerd waren.

Veenweidekaas heeft een bijzondere geschiedenis. Begin jaren ’90 was het een van de (zo niet het) eerste (nieuwe) streekproducten van Nederland. Zo’n 20 bedrijven uit het Groene Hart zijn in 1991 bij elkaar gaan zitten om te onderzoeken of er mogelijkheden zouden zijn om een streekkaas in de markt te zetten naar het voorbeeld van de Italiaanse Parmezaanse kaas. Tijdens een studiereis naar de Franse Jura leerden de deelnemers veel over het opstellen van een reglement naar het goede voorbeeld van de Franse AOC (Appelation d’Origine Controlee). Er werd een mooi etiket ontwikkeld met daarop de symboliek van het Veenweidegebied, te weten de grutto, de gele lis, de slootjes en groene weiden.


Bedrijven waar Wilde Weide Kaas gemaakt wordt. Het is te koop in de meeste Landwinkels, verschillende kaasspeciaalzaken, en uiteraard in onze huiswinkel. Als u meer wilt weten over de kaas en/of verkoopprijzen, neem dan svp contact met ons op.