Natuurgebied geopend

Met het onthullen van een speciaal gemaakt informatiebord, heeft gedeputeerde Han Weber op 2 maart het Natuurgebied Geerpolder officieel geopend.

 

Bord2.jpg-for-web-normal

Na een kort welkom door Theo, gingen we naar buiten waar dhr. Weber het bord onthulde. Vervolgens gaf Freek een korte uitleg over de totstandkoming van het natuurgebied, en wat er in te vinden is. Daarna zijn we weer naar binnen gegaan, waar Freek diverse betrokken organisaties en personen bedankte voor hun inzet en bijdrage bij de realisatie van dit project. Als waardering voor de speciale inzet van de Provincie bood Freek dhr. Weber een biologisch brandnetelkaasje aan, met daarop uiteraard ons bekende etiket met de grutto en de gele lis. Dit kaasje symboliseerde uiteraard de bijzondere combinatie van natuur, biologische landbewerking en duurzame voedselproductie die in de Geerpolder en op ons bedrijf plaatsvindt. Tot slot was er taart, aangeboden door onze buren van de zorgboerderij.

 poel in kleur copy.jpg-for-web-normal

Onder de aanwezigen waren uiteraard onze buren, wethouder De Wit van Leiden, burgemeester Bloemen en wethouder Ates van Zoeterwoude, Hoogheemraad Hellinga en vertegenwoordigers van o.a. Staatsbosbeheer, Dienst Landelijk Gebied, Landschapsbeheer Zuid-Holland, Stichting Kavelruil, ANV Wijk en Wouden, Stichting Land van Wijk en Wouden en LTO-afdeling Rijn- en Vlietlanden. We zijn trots op zoveel belangstelling en danken alle aanwezigen.

Opening2.jpg-for-web-normal Opening3.jpg-for-web-normal Opening4.jpg-for-web-normal Opening5.jpg-for-web-normal Opening6.jpg-for-web-normal Opening7.jpg-for-web-normal